Cigarr och dryckesmatchning - Del 55
2018-11-02
Fredrik Larsson - Whiskyarkivet

Hej alla!
Dags igen för ett dryckestips till månadens cigarr! Denna gången har Martin och gänget skakat fram en ohyggligt trevlig pjäs som jag föll för direkt. Vilken bra cigarr! Jag var tvungen att beställa ett par lådor på direkten. Jag har nu provrökt tre stycken och den levererar varenda gång. Alltid kul när det dyker upp något extra trevligt till faktiskt en vettig peng. 

 

Cigarren:
Rocky Patel Grand Reserve
Som vanligt har ni ju fått en mer ingående recension av Anders.
Det första som slår mig efter jag har tänt upp är hur mild och välbalanserad cigarren är. Riktigt god med massor av chokladtoner, lite bränt socker eller råsocker, nötter/mandel och en liten vaniljton. Möjligen en lätt pepprighet i bakgrunden men inget som tar överhanden. Bra drag och trevlig rökutveckling. Den här cigarren känns som en blivande klassiker.

I glaset denna gång:

Det är första gången vi har med en roséchampagne i matchningen, trevligt. Lite lyxigt får vi ju kosta på oss och som Martin skrev så är det denna champagnen som dracks när cigarren hade pre-release i våras.

Detta är en pigg och fräsch champagne med toner av röda bär bl.a jordgubb, härlig brödighet, lätt mineralitet. Lite äppeltoner i eftersmaken. Riktigt god!
Gosset Grand Rosé består av 56% chardonnay och 44% pinot noir.

Ihop med cigarren:
Att vanlig champagne funkar bra med de flesta cigarrer har vi ju koll på. Jag var lite osäker hur bärigheten i denna rosé skulle lira med cigarren men det blir en mjuk balans som får fram ännu mer bär och choklad i kombinationen. De fruktiga bubblorna tämjer röken väl och tillsammans skapar de en smak man lätt tycker om. En bra matchning, väldigt angenäm.

Lev väl kamrater och mycket nöje med ert månadspaket!

//Fredrik

Romeo Y Julieta Tacos Edición Limitada 2018
Cigarren jag håller i min hand har, för att vara en kubansk Limitada ett ganska ljust täckblad. Det ser precis så gammalt och knotigt ut som det bruka...
Royal Danish Cigars - Exclusive Sweden
Den här ”svensken” är lätt fyrkantig till sin form och klär sig i ett oljigt täckblad som ger ett läderartat intryck. Det löper en grov åder från fote...
Leave a comment

Please login or register to review