Cornelius & Anthony

Cigarr: Casdagli Cigars - Club Mareva Especial

Nedladdningsbar PDF

Vitola: Corona Grande

Dimensioner: 152x42

Röktid: ca 60 minuter

 

Täckblad: Brazil

Omblad: Dominican Republic

Inlaga: Dominican Republic

 

Presentation: 

Det brasilianska täckbladet på mitt exemplar är lätt flammigt och ganska rått till utseendet. Cigarren känns såklart bra rullad vilket ju är regel när det gäller kreationer från trojkan Kelner Jr, Casdagli och Bilić. Mareva Especial kommer med en käck pigtail på huvudet och invikt fot. 

 

 

Jag måste säga att jag aldrig blivit besviken på en cigarr från Bespoke eller Casdagli Cigars som vi nu skall lära oss att företaget heter. Min första kontakt med märket var 2014 om jag minns årtalet rätt. Jag provade då både Grand Mareva och Grand Café och blev mäkta imponerad. Sedan dess har jag konsumerat många cigarrer ur olika linjer från Jeremys portfölj och lärt mig att Casdagli alltid levererar kvalitet.

 

Mareva Especial öppnar syrligt med kanel och ett sting av svartpeppar på en lagom nivå i drakblosset. Efter ungefär tre centimeter är Especial bra kryddig men efterhand som brandlinjen avancerar nedåt blir cigarren rundare och krämigare till sin karaktär. 

I slutet av första tredjedelen lägger röken ett tunt lager av mjölk över tungan. Fortfarande syrlig och med en lätt sälta har cigarren nu utvecklats till en gräddigt len och mjuk upplevelse.

 

Finishen bjuder på gräddfil och styrkan ligger mild till medium i första tredjedelen. 

Jeremy Casdaglis historia har jag presenterat tidigare i det här forumet men minst lika viktig för Club Mareva Line är mannen vars signatur du hittar i guld på den svarta extragördeln på den här cigarren. Marko Bilić är fullt ut med och sätter ihop blend, väljer vitola och gör design och artwork för Mareva linjen. Om du träffat Marko så vet du att han är en älskvärd person med en stor passion för cigarrer. Den här tobaksromansen startade under studietiden när en av hans kamrater bjöd på en Cohiba Espléndidos under ett parti poker. Efter den kubanen har  Marko varit fast och ett antal år senare startade han sin egen cigarr-lounge i hemstaden Split. Mr Bilić är oxå hjärnan bakom tävlingen Cigar Smoking World Championship som årligen avgörs nere i Kroatien. Kvalifikationsrundorna som leder fram till finalen hålls på olika platser i världen och det var på en kvaltävling i Tallin för sex år sedan som Marko träffade Jeremy för första gången. År 2014 resulterade vänskapen i den första cigarren i Mareva serien och efter det har det blivit ytterligare tre grymma pinnar. 

Min Corona Grande fortsätter att leverera grädde, kanel och syra men även salmiak och jordnötter lirar med i smakbilden. Små instick av överraskningar som vingummi och Salt Katt hjälper till att hålla koncentrationen uppe. Annars ligger det nära till hands att bara luta sig tillbaka och njuta utan att fundera så mycket. Det skall jag göra nästa gång jag avnjuter den här cigarren. Nu är det arbete som gäller ????.

Kryddigheten kommer och går men dominanten ligger mot välbalanserat, mjukt och gräddigt. 

Sista tredjedelen bjuder på läder, cellulosa, mer nötter och lite kardemumma plus ett bonusbloss med gräslök i absoluta slutet. 

För min del får firma Bilić, Casdagli & Kelner  gärna fortsätta koka ihop bra cigarrer så länge de orkar och förmår.

 

Drag och brandegenskaper:

Den här coronan brinner perfekt med ett rött litet körsbär under den ljusa askpelaren med insprängda svarta partier. Draget är kubanskt med ett skönt motstånd och Especial levererar lagom stora mängder rök för att fylla upp munhålan på ett tillfredställande sätt.

Följebrev KCS Mars 2019
Mars månad och våren är på lut. Vi har i Skåne haft de första ”sitta-ute-och-faktiskt-njuta-cigarrerna”. Den här månaden gör vi en trip till Dominika...
Kinda Secret Blend Claro Mareva
Den här cigarren saknar gördel vilket ju har sina naturliga förklaringar. Av någon anledning är jag alltid lite extra nyfiken på en naken cigarr. En g...
Leave a comment

Please login or register to review