Cornelius & Anthony
KIND CIGAR SERVICE 
Juli 2019


Vi har nått juli månad och sommaren har tagit ett stabilt grepp om Sverige. Jag hoppas ni njuter i fulla drag av allt som den känligare väderleken har att erbjuda. Eventuellt i kombination med lite välförtjänt semester? Fokuscigarren den här månaden är något väldigt spännande och alldeles speciellt – häng med!


Månadens Fokuscigarr – Port of Gothenburg Classic Selection Robusto
 
Den här gången har vi det angenäma nöjet att få introducera, inte bara KC och Sverige utan hela cigarrvärlden för ett väldigt spännande projekt. Den här månaden är det nämligen världspremiär för ”Port of Gothenburg” genom Kind Cigar Service, vår egen recencent Anders W Bengtsson och hans wingman Milad Makdesis helt egna cigarr. Fruktighet, svartpeppar och choklad blandat med läder bär den här kraftfulla cigarren.

Månadens Premiumpinne – Rocky Patel Sun Grown Robusto

Sun Grown Maduro smakar väldigt mycket choklad i kalldraget. Sämre teaser kan man ju få. Första puffarna är hyggligt starka med ton av kaffe och väldigt mörk choklad. Drakblosset bjuder på svart-peppar initialt och finishen har karaktär av kaffeböna och lite rörsocker. Under en period är efter-smaken full av härligt rostad och söt råg. Pepparn blir vitare och förlorar samtidigt mycket av sin kraft efter några centimeters rökning. En typisk Maduro på sätt & vis med sin mörka och söta profil.

Månadens Lillpinne – Jas Sum Kral Toothpick 2.0 Barberpole Robusto
 
En cigarr som rullats med dubbla täckblad i spiralform till en så kallad ”barber pole”. Man har helt enkelt skapat den som en mix mellan habano och maduro-wrappern. Tandpetaren öppnar med medium till full styrka och en trevligt kryddig karaktär. Den har en söt finish med en mjölkig ton. Efter någon centimeter slår en ton av grönpeppar och syra mot näsan men någonstans mitt på första tredjedelen krämar Toothpick till sig. Eftersmaken bjuder oss på mjölk med mycket socker. 

Månadens Raritet – Casdagli (Bespoke) Cigars Spalato 2017
 
Kalldraget genom cigarren antyder smaker av skog, socker och mjölkchoklad. 
Spalato börjar mjukt, syrligt och sött men bygger på med en del styrka och peppar efter några puffar. 10 millimeter in är cigarren syrlig och levererar en rejäl dos svartpeppar mot näsan. En centimeter till och en bättre balans infinner sig. Full kropp och medium styrka med en lång finish av sockrad mjölk samtidigt som smaken av kanel dröjer sig kvar på läpparna.


Cigarrtexter & Matnyttigt
Du vet väl att du alltid kan hitta cigarrtexterna och information om abonnemanget i vår blogg? Allt finns snyggt samlat under kategorin ”KCS” som du hittar under ”Blogginlägg” på vår hemsida, eller så scannar QR-koden till höger med din smartphone.

Nästa fokuscigarr presenteras måndagen den 15/7. Fakturorna kommer att skickas ut runt den 20'e och packdagen planeras för tillfället till torsdagen den 1/8. Facebook-spektaklet Quick N Dirty planerar vi i dagsläget till onsdagen den 17’e. Är du inte redan medlem i Facebook-gruppen, leta reda på ”KCS” och ansök om att gå med. Fantastiska människor och spännande tilltag utlovas. Följ nyheterna på bloggen.

Karl Martin Brix Nelson, Kind Cigars
Cigarr och dryckesmatchning - Del 61
Då var det dags igen, månadens dryckesmatchning är här. Martin har gett lite heads up på vad som skall införskaffas. Denna gång har jag valt ett experience pack med rom som jag tänkte vi ska dela på tre gånger. Två olika romsorter per månad framåt över sommaren. Vi börjar med två från Barbados denna gång. Cigarren kommer ju som bekant delvis från Nicaragua och tar du båten en helvetes bit rakt österut så landar du på Barbados. Jag skulle inte säga att det ligger nästgårds men i alla fall på samma breddgrad. ...
KCS Följebrev Augusti 2019
Följebrevet till Kind Cigar Service Cigarrabonnemang augusti 2019 med info om innehåll och vad man kan förvänta sig....
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old