Månadens hellåda


Vi skickar alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag.

Caldwell Cigars – Eastern Standard (nedladdningsbar PDF med info om Eastern Standard Manzanita)Caldwell-Collection-Eastern-Standard-logo

Vitola: Petit Corona – Manzanita
Dimensioner: 42×4”
Röktid: ca 30 till 40 minuter

Täckblad: Connecticut Hybrid Ecuadoriano 2006
Omblad: Habana Dominicano 2005
Inlaga: Criollo 98 Viso Dominicano 2008. Corojo Dominicano Ligero 2006. Habana Seco Nicaraguense 2007.

Ett mjölkchoklad-färgat täckblad pryder den här cigarren som avslutas med en snygg liten pigtail på huvudet. Kroppen känns fast och välpackad.

Det här är cigarren för den korta stunden till en kopp kaffe eller te. Robert Caldwell fortsätter med sina originella val av tobakskombinationer som i det här formatet slår väldigt väl ut. Efter en intensiv start lägger sej cigarren på en mild- till mediumnivå när det gäller styrka. Smakerna domineras av cederträ, vit- och svartpeppar, syrligt kaffe, kanel och en underliggande sötma med lite mejerikaraktär. Jag har rökt ett antal större Eastern Standard men den här ramlar nog in som min favorit i serien.

CI-EST-COTNZ-H

Drag och brandegenskaper:
Jag har aldrig rökt en Caldwell med några problem på den här punkten. Lagom motstånd i draget. Stor rökutveckling. Trots att mitt exemplar hade en spricka i foten som innebar att täckbladet tenderade att släppa brann cigarren utan anmärkning.

Tags: caldwell
Caldwell Cigars The King is Dead – Last Payday
...
Cigarr & Dryckesmatchning juni 2016
...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old