Månadens hellåda
Caldwell Manzanita - nytt lägre pris

Vi skickar fortfarande alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag.


Oktoberpaketet 2018

Kylan är här och bara häromdagen hörde jag rapporter om att första snön ligger över landets norra delar. Till och med i Skåne snöade det i helgen som gick, även om det inte fick ligga kvar och det är mycket som talar för att vi kan få en riktig vargavinter i år. Med det sagt, på med scooterovarllen, dra ner björnf****n över öronen och tänd upp en raket! Den här månaden har vi fått till ett paket som jag personligen anser är ett av de bästa på länge. Vi har en av mina favoritcigarrer från DR med, vi har 2st Sverige-releaser och i Guldpaketet har vi lagt med de enda Romeo Y Julieta Tacos Edicion Limitada vi fått i år. Fantastiskt namn för övrigt…Tacos, som gjord för den svenska marknaden. Faktum är att jag röstade för att vår Regionales, som var fokusgarre förra månaden, borde hetat just det, men jag blev nedröstad och valet föll i stället på det betydligt tråkigare, North Star. 
You can’t win them all ;-) …mina vänner, mycket nöje!

 

Månadens Fokuscigarr – Rocky Patel Grand Reserve
 
Månadens fokuscigarr är en Sverigepremiär! På grund av den kraftigt stigande efterfrågan på Rocky Patels cigarrer på den här sidan Atlanten, beslutade sig Rocky för att tillägna en cigarr helt åt den europeiska marknaden. Den heter GRAND RESERVE och den har en helt unik blend, och det enda vi vet om den är att den delvis rullats med tobak som aldrig använts av RP tidigare och att den produceras i Nicaragua. Mer än så avslöjar han inte men han lämnar oss med lite info om vad vi kan förvänta oss av smakerna. Vad sägs om eleganta kaffetoner, rostade nötter en ljuv honungssötma.

Månadens Premiumpinne – Bespoke Cigars Gran Mareva
 
En känd cigarr för många, en favorit för nästan lika många och känner du inte till den sedan tidigare, ja då är det dags nu. Denna cigarr skapades ursprungligen som en ”house cigar” åt den internationella privata cigarrklubben "Club Mareva" i Split, Kroatien. En klubb som för övrigt startats av Marko Bilic, mannen bakom CSWC (världsmästerskapen i slow smoking). Med en Tripa bestående av huvudsakligen lagrad nicaraguansk Viso & dominikansk Seco, levererar denna cigarr en mjuk, krämig, honungsmakande och komplex njutningsupplevelse. Cigarren fick en ny gördel under 2018.

Månadens Lillpinne – Jas Sum Kral Toothpick 2.0 Habano
 
Månandens lillpinne är en Sverigepremiär och inte så hemskt liten. Det är faktiskt en robusto men priset är så bra att vi kunde klämma in den i budgeten ändå (69:-/st). JSK Toothpick 2.0 Habano är perfekt balanserad med en krämig ”träig” profil. Kryddigheten är inte särskilt framträdande utan bara tillräcklig för att göra cigarren intressant. En perfekt cigarr för att njuta en eftermiddag till kaffet, till grillen eller kanske för att dela med sig till en vän? En extrem prisvärd cigarr att lagra och njuta av.

Månadens Raritet – Romeo Y Julieta Tacos Edicion Limitada
 
Rariteten den här gången blev hela vår tilldelning av Romeo Y Julieta Tacos Edicion Limitada 2018. En majestätisk Grand Corona med limitadans karakteristiska mörka täckblad. Den inleder väldigt atypiskt för Kuba, faktum är om jag ens gissat Kuba vid en blindtest den första centimetern. Efter 10 minuter övergår den till att bli väldigt lik de senaste 2 RYJ limitadas, 2013 och 2016. Lite lugnare och lite mindre kryddig. Den behöver definitiv lagring för att helt komma till sin rätt men jag anser att den har god potential.

Dryckesmatchning
Den här månaden har Fredrik Larsson valt att gå på en champagne, faktum är att vi tillsammans valde drycken den här månaden då det här var drycken som serverades vid cigarreventet Mountain on Fire när cigarren hade en pre-release i våras.  Länken till matchning och annat nyttigt hittar ni nedan, eller om ni följer QR-koden nere till höger.

Cigarrtexter & Matnyttigt
Du vet väl att du alltid kan hitta cigarrtexterna och information om abonnemanget i vår blogg? Allt finns snyggt samlat under kategorin ”KCS” som du hittar under ”Blogginlägg” på vår hemsida, eller så scannar QR-koden till höger med din smartphone. 

Nästa fokuscigarr presenteras torsdagen den 15/11 i Facebookgruppen, på bloggen och via mail. Fakturorna kommer att skickas ut tisdagen den 20/11 och Facebook-spektaklet Quick N Dirty planerar vi i dagsläget till söndagen den 18’e. Är du inte redan medlem i Facebook-gruppen, leta rätt på ”KCS” nu och ansök om att gå med. Fantastiska människor och spännande tilltag utlovas. Följ nyheterna på bloggen. 

Karl Martin Brix Nelson, Kind Cigars
Jas Sum Kral Toothpic 2.0 Habano
Täckbladet på den här Robuston är fint blankt och reflekterar ljus som ett garvat skinn. Toothpick rullas även med ett Maduro-blad men cigarren jag röker har ett Colorado-färgat löv runt sin välfyllda kropp. Det är visserligen en hyggligt mörk nyans det oxå men det finns ett fiffigt sätt att skilja Maduron från Habanon om det någon gång råder tveksamheter. Båda cigarrerna har samma svartvita gördel men på Habano är det vita partiet vänt mot cigarrens huvud och Maduro har det svarta partiet uppåt om vi är överens om att upp på en cigarr är ändan du stoppar i munnen. Utöver att det är en elegant idé så sparar den här lösningen in kostnaden för en extragördel vilket i alla fall jag gärna slippe...
Romeo Y Julieta Tacos Edición Limitada 2018
Cigarren jag håller i min hand har, för att vara en kubansk Limitada ett ganska ljust täckblad. Det ser precis så gammalt och knotigt ut som det brukar men inte fullt så mörkt som det vanligen är. Extra-gördeln i svart och guld passar fint ihop med Romeo Y Julietas klassiska rödvita. Cigarren ligger bra i handen och vitolan är helt i min smak. ...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old