Månadens hellåda
Cigarr: Sans Pareil Blue
Vitola: Petit Corona
Dimensioner: 112x43
Röktid: 30 till 40 minuter

Täckblad: Dominican Criollo 98 Elite Selection (blå gördel)
Omblad: n/a
Inlaga: Dominican Piloto Elite Selection 

Presentation: 
Ett slätt och sidenmjukt täckblad i perfekt skick ligger runt den här dominikanen. Gördeln i blått och silver tar i mina ögon oproportionerligt stor plats eftersom det här är en ganska liten cigarr som definitivt hade tålt att visa lite mer av sitt vackra skinn.

Som vanligt när det gäller det här märket går det inte att hitta någon information om cigarren varken på gördeln eller för den delen på Sans Pareils hemsida vilket gör att både vitolan och dimensionerna är mina mer eller mindre kvalificerade gissningar. 

Märket Sans Pareil produceras av amerikanen Aaron Saide i samarbete med Jochy Blanco på Tabacalera Palma i Dominikanska Republiken. Jochy känner vi från märken som Senorial, Freyja m.fl men Aaron är något av cigarrvärldens vandrande vålnad. Jag har skickat ett batteri med frågor till den person i USA jag tror är upphovsman till märket men jag får inga svar. Jag får väl sväva i okunskap och se om cigarren talar för sig själv. 
Sans Pareil börjar kryddigt med fyllig rök som levererar ljusa träslag med peppar mot näsan och en lätt nötig finish.
 
Efter de första puffarna landar  Sans Pareil Petit Corona på medium till full styrka och medium kropp. Cederträ, kautschuk, söt choklad, kardemumma och en lätt sälta i eftersmaken är ingredienserna i den första halvan av månadens lillpinne. 
Det är ingen tvekan om att cigarren innehåller välfermenterad tobak och att den är bra rullad.
 
I den avslutande halvan blir smakbilden mörkare och domineras av ek, kaffe, cellulosa och lite mörkare choklad trots att den fortfarande behåller sin sötma. Drakblosset är fortfarande ganska kryddigt en bit ner mot slutet på andra halvan men förvånande nog klingar styrkan av en del i finalen och ger utrymme åt mera sötma och en tydligare syrlighet. 
Jag har bara rökt Sans Pareil två gånger förut och då har det handlat om väsentligt större cigarrer än den här. Märket marknadsförs med en ganska kaxig attityd och hög prissättning vilket såklart gör att kraven på rökupplevelsen skruvas upp en bit. Ärligt talat har jag inte haft någon riktig fullträff än vilket är lite irriterande eftersom det känns som att det här är en cigarr som borde leverera varje gång. Men det tar sig som mordbrännaren sa och den här Petit Coronan lägger sig på plats 1 av de numera 3 cigarrerna jag provat som rullas på den bästa tobaken Jochy Blanco kan odla på sina marker. 


Drag och brandegenskaper: 
Draget genom cigarren lämnar inget övrigt att önska. Sans Pareil (utan motstycke) brinner perfekt och pålitligt med en vacker kon av glöd under den vita, mineralrika askpelaren.

Matilde Serena
Matilde Serena är fantastiskt vacker med sitt ljusa, tunna Connecticut-täckblad. De smakfulla gördlarna i guld och turkos ger cigarren ett riktigt inbjudande utseende. Serena doftar friskt och helt färdigfermenterad. Cigarren känns perfekt rullad med lagom mycket tobak. Fast och helt utan några mjukare partier. Jose Seijas som egentligen pensionerat sig från cigarrindustrin gör nu bara cigarrer som han själv vill röka. Senor Seijas driver företaget Matilde tillsammans med sina två söner Enrique och Ricardo som fått ärva cigarr-passionen av sin far. Från den blygsamma starten har nu portföljen växt till att innefatta de fyra linjerna Renancer, Oscura, Quadrata och Serena. Varje linje och ...
Följebrev KCS Februari 2019
Jubileumsutskick för cigarrabonnemanget KCS och med det blir det all in på Kind Cigars! Hela innehållet är cigarrer som tagits fram av Kind Cigars tillsammans med samarbetspartners genom åren. Fokusgarren är helt nya pre-releasen KC AntiBlack by Caldwell och jag har trixat med budgeten så att alla, även brons-abonnenterna, hittar ännu ej släppta KC Black Toro, i sitt paket också! Rariteten blir ingen mindre än Kind Cigars Secret Blend – cigarren som inte borde existera, cigarren med täckblad från Costa Rica och 100% tripa från Kuba, nu lagrade 2 respektive 3 år. Mycket nöje gott folk och Glatt Jubileum, hoppas det ska smaka!...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old