Cornelius & Anthony
Hej alla!


Månadens matchning är på ingång och denna gång fick jag till en riktigt trevlig kombo med fokuscigarren. Väl värt att prova.
 
Jag fick lite feeling från förra månaden med kombinerade drinkar så jag tänkte att man måste ju kunna kombinera två giganter med varandra, en Mojito och en Margarita. 
Och se på fasen, efter en quick check med Google så var det tydligen rätt många som haft den tanken innan. Spännande! 

Så mina damer och herrar, månadens dryck är inget mindre än den lite kaxiga och aningens mindre söta Mojitarita!

Cigarren:
LA INSTRUCTORA Perfection Petite Salamon

Till en början gräddig och pepprig i smaken (svartpeppar), svulstig rök med jordtoner. Nästan lite som färska rödbetor doftar, kanske utflippad sensorik men ni fattar vad jag menar tror jag.

Efter ett tag kommer söt vaniljfudge fram och svartpepparn lugnar sig lite. Fet, gräddig och balanserad. Vilken härlig cigarr, den här gillade jag.


I glaset denna gång:
Mojitarita 

7 cl tequila
5 cl färsk limejuice
1 färsk lime i bitar 
4 cl sockerlag (50/50)
ca 15 myntablad
Is

Muddla mynta och limebitar i ett högt glas. Fyll upp med is, gärna krossad.
 
Slå över tequila, sockerlag och limejuice och blanda med en barsked. Toppa upp med is. Klart!

En frisk variant på klassiska Mojiton med något mindre sötma och mer sting av Tequilans lite råare smakbild. Riktigt gott!

Ihop med cigarren:
Limen och myntan skär igenom röken och tequilan lämnar en skön kombo med kryddigheten i cigarren utan att försvinna helt. Friskt, mustigt och med lätt sötma tillsammans! En lyckad kombo där både drink och cigarr levererar smaker som harmonierar väl. En välinvesterad stunds ren njutning!

 

Lev väl kamrater och mycket nöje med ert månadspaket!

//Fredrik
Bespoke Cigars changes name to Casdagli Cigars
Jeremy Casdagli grundade Bespoke Cigars 1997 och det är inte en tillfällighet att Bespoke använder Kolossen på Rhodos som sin logo. Hans släkt, en Lev...
Följebrev KCS Mars 2019
Mars månad och våren är på lut. Vi har i Skåne haft de första ”sitta-ute-och-faktiskt-njuta-cigarrerna”. Den här månaden gör vi en trip till Dominika...
Leave a comment

Please login or register to review