Månadens hellåda

Vi skickar fortfarande alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag.

Hej alla!


Månadens matchning är på ingång och denna gång fick jag till en riktigt trevlig kombo med fokuscigarren. Väl värt att prova.
 
Jag fick lite feeling från förra månaden med kombinerade drinkar så jag tänkte att man måste ju kunna kombinera två giganter med varandra, en Mojito och en Margarita. 
Och se på fasen, efter en quick check med Google så var det tydligen rätt många som haft den tanken innan. Spännande! 

Så mina damer och herrar, månadens dryck är inget mindre än den lite kaxiga och aningens mindre söta Mojitarita!

Cigarren:
LA INSTRUCTORA Perfection Petite Salamon

Till en början gräddig och pepprig i smaken (svartpeppar), svulstig rök med jordtoner. Nästan lite som färska rödbetor doftar, kanske utflippad sensorik men ni fattar vad jag menar tror jag.

Efter ett tag kommer söt vaniljfudge fram och svartpepparn lugnar sig lite. Fet, gräddig och balanserad. Vilken härlig cigarr, den här gillade jag.


I glaset denna gång:
Mojitarita 

7 cl tequila
5 cl färsk limejuice
1 färsk lime i bitar 
4 cl sockerlag (50/50)
ca 15 myntablad
Is

Muddla mynta och limebitar i ett högt glas. Fyll upp med is, gärna krossad.
 
Slå över tequila, sockerlag och limejuice och blanda med en barsked. Toppa upp med is. Klart!

En frisk variant på klassiska Mojiton med något mindre sötma och mer sting av Tequilans lite råare smakbild. Riktigt gott!

Ihop med cigarren:
Limen och myntan skär igenom röken och tequilan lämnar en skön kombo med kryddigheten i cigarren utan att försvinna helt. Friskt, mustigt och med lätt sötma tillsammans! En lyckad kombo där både drink och cigarr levererar smaker som harmonierar väl. En välinvesterad stunds ren njutning!

 

Lev väl kamrater och mycket nöje med ert månadspaket!

//Fredrik
Bespoke Cigars changes name to Casdagli Cigars
Jeremy Casdagli grundade Bespoke Cigars 1997 och det är inte en tillfällighet att Bespoke använder Kolossen på Rhodos som sin logo. Hans släkt, en Levantin-Grekisk släkt, använde nämligen symbolen som ett familjeemblem på 1800-talet då baserade i Cairo handlade med bland annat tobak. Det blev en symbol för kvalitet och stämplades på allt de sålde. För att återigen etablera familjens namn och det han och märket står för - lyx, elegans och tradition - har Jeremy nu valt att byta namn på Bespoke Cigars till Casdagli Cigars. Alla cigarrer och lådor kommer med tiden bära det nya namnet, men kommer fortsatt använda Kolossen på Rhodos som ett tecken på kvalitet. Här på kindcigars.se kommer...
Följebrev KCS Mars 2019
Mars månad och våren är på lut. Vi har i Skåne haft de första ”sitta-ute-och-faktiskt-njuta-cigarrerna”. Den här månaden gör vi en trip till Dominikanska Republiken för att hitta vår fokuscigarr. Resten gräver vi upp på Kuba. En Casa-pinne som raritet, en ny Hoyo som premium och en lagrad Vegueros som lillpinne – inte så illa pinkat va? :D Jag är väldigt spänd på att se hur ni tar emot fokuscigarren då detta är andra-linjen från en av mina absoluta favoritproducenter, ”Sans Pareil”. Som så många gånger förr så blir ni först. Först i Sverige, först i Europa! Till skillnad från Sans Pareil så kommer dessa cigarrer, när de nästa månad släpps i 3 storlekar, att landa på ett för kvalitén, ex...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old