Caldwell Manzanita - nytt lägre pris
Månadens hellåda

Vi skickar fortfarande alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag.

Cigarr: Kinda Secret Blend Claro

Vitola: Mareva / Petit Corona
Dimensioner: 129x42
Röktid: 55 till 60 minuter
 
Täckblad: n/a
Omblad: Kuba
Inlaga: Kuba
 
Presentation: 
Den här cigarren saknar gördel vilket ju har sina naturliga förklaringar. Av någon anledning är jag alltid lite extra nyfiken på en naken cigarr. En gördel skickar signaler som på något vis påverkar hur jag kommer att uppfatta cigarren redan innan jag tänt den. Det är lite som med LP-omslag för er som är gamla nog att komma ihåg hur dom såg ut. Redan innan man lyssnat på plattan visste man ungefär hur det skulle låta eftersom bilderna och layouten kommunicerade någonting om artistens själ och intention.
 

Den här Marevans claro-täckblad är slätt och mjukt sånär som på en grov ven som löper längs andra halvan av cigarren. Wrappern som skulle kunna vara från Connecticut att döma av utseendet har en fin lyster och cigarren känns perfekt rullad. 
 
Lådor med Secret Blend G1 levererades ut till kunder i Juli 2015. Men långt innan det hade lösplugg letat sig ut på marknaden och jag vill minnas att jag provade min första runt juletid 2014. Jag kan tänka mig vilken beslutsångest Martin Nelson hade när han testade olika blends och hur svårt det måste ha varit att tillslut bestämma sig för Maduro-täckbladet från Costa Rica. Själv blev jag ganska omtumlad när jag provade G1 första gången eftersom den var mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Nu sitter jag här med samma inlaga och omblad men med ett helt annat täckblad och en cigarr som fått vila i uppemot 5 år eller mer från det att den rullades.
 
Jag rostar igång Secret Blend Claro med vördnad och respekt för hantverket som det innebär att rulla en såhär vacker cigarr. Jag har provat rullning men med extremt reducerad framgång så jag vet att det inte är så lätt som det ser ut. Jag kan lova att cigarren jag rullade skulle ingen vilja köpa. 
 
KC Claro börjar med peppar, mjölkchoklad och gräddfil. Pepprigheten är bara påtaglig de första puffarna och lägger sig fort. Cigarren har en lätt kropp och är mild och balanserad som en fin morgoncigarr. Mitt val av röktillfälle idag råkar vara på eftermiddagen och jag skall erkänna att jag redan hunnit konsumera en pinne tidigare idag. Det påverkar naturligtvis upplevelsen men jag är trots det böjd att påstå att den här Coronan  ligger mild till medium i styrka. Första halvan är gräddig och välbalanserad med bergamott i eftersmaken som annars är relativt kort. Mitt på första tredjedelen hittar jag ett litet  Connecticut-nyp och en aning svartkrut som lirar fint med ceder, nötter och mjölkchoklad. Tobaken i den här cigarren är såpass till åren kommen att den nästan inte har någon nikotin kvar. Paradoxalt nog blir jag alltså röksugen när jag röker om du förstår hur jag menar. 
 
Det finns en subtil ton av pomerans som för tankarna till Quai D’Orsay men mest av allt påminner den här cigarren mig om en Romeo y Julieta Cedros de Luxe No.3 som för övrigt delar samma mått som den här. Vitolan Mareva är precis som de övriga cigarrerna i Secret Blend serien en klassisk kubansk facon. Det är såklart ingen slump utan ligger helt i linje med Martins idé och historia. Kind Cigars tog visserligen sitt avstamp i den skånska myllan men med en kubansk portfölj. Mr Nelson får rätta mig om jag har fel men hans cigarrhjärta är kubanskt. 
 
Andra tredjedelen fortsätter att leverera nötter och ceder i fin balans. Förbannat lik en Cedros No.3 men med ett lite krämigare anslag. Luften runt mig är full av fina aromer och jag hoppas att grannarna njuter. Syrligheten som varit nästan obefintlig sedan starten ökar lite i andra tredjedelen och styrkan snäpper upp till strax under medium. Jag får en lätt sälta mot läpparna som lirar fint med mjölkchokladen och den krämiga träigheten i den dominerande karaktären. En väldigt cubanesque cigarr på alla sätt och vis. Krydda mot näsan är tillbaka men väsentligt försiktigare än i de första puffarna. Bergamott och pomerans tittar oxå in lite då och då. Kroppen får mer volym i sista tredjedelen och mjölkchokladen är fin som i en gammal Montecristo. Extra spice och lakrits i avslutningen innebär ett trevligt farväl till ett möte som jag gärna upprepar. 
Ge mig en bundle av den här cigarren och jag har något att varva mina vintage-kubaner med under sommarens alla kommande söndagsmorgnar. Inget går upp mot en mild, välbalanserad cigarr under solens första värmande strålar och KC Claro Mareva passar in väldigt bra på den beskrivningen.  
 
Drag och brandegenskaper:
Claro Mareva levererar bra drag med lagom mängder rök. Cigarren brinner oklanderlig och trots att jag röker utomhus behövs inga touch ups eller korrigeringar med tändaren. Draget är helt i min smak med ett gött kubanskt motstånd.
Casdagli Cigars - Club Mareva Especial
Det brasilianska täckbladet på mitt exemplar är lätt flammigt och ganska rått till utseendet. Cigarren känns såklart bra rullad vilket ju är regel när det gäller kreationer från trojkan Kelner Jr, Casdagli och Bilić. Mareva Especial kommer med en käck pigtail på huvudet och invikt fot. ...
La Galera Maduro No.1
Det blir onekligen mycket gördel på den här lilla satta cigarren. Utöver La Galeras maggördel i grönt, rött, benvitt och guld som bara den täcker halva cigarren finns det en fotgördel i en rostigt röd nyans med texten Maduro i guld. Allt det här gör att jag tvingas strippa cigarren för att kunna se hur täckbladet ser ut. Under allt papper gömmer sig en fullpackad pinne med trubbigt huvud som av någon anledning får mig att tänka på Mike Tyson. Kanske bäst att skydda öronen funderar jag ????...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old