Månadens hellåda


Vi skickar alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag.

KCS Följebrev Maj 2019

Då sitter du här med Maj-paketet i knät. Den här gången har vi något riktigt speciellt åt er. Förutom att vara ännu en Sverige-release så är det en cigarr som det snackats MYCKET om de senaste åren. Jag pratar naturligtvis om Cornelius & Anthony Daddy Mac! Jag hoppas ni hunnit njuta av de ljuvliga försommarkvällarna vi haft här i början av juni och att såväl grill som cigarrklippare fått bekänna färg? Mina vänner – njut, för det ska vi göra! 

Månadens Fokuscigarr – Cornelius & Anthony Robusto / Corona Gorda

Daddy Mac öppnar sött och starkt med toner av choklad och mjukt gummi. Het chili och peppar i drakblosset innebär att starten är hyggligt kryddig vilket passar mig bra för dagen eftersom jag är uppe i varv efter ett par stressiga dagar. Efter någon centimeter dämpar sig spice och styrka något. Nyanser av choklad kombinerar med kautschuk, en gnutta körsbär och en lätt nötig finish. När styrkan fallit tillbaka och landat mellan medium och full får kroppen möjlighet att växa ut ett par snäpp och Daddy Mac levererar en krämigare smakprofil.  

Månadens Premiumpinne – Caldwell LnF Paradise Lost Toro

Starten av Paradise Lost är mild och syrlig med en ganska lätt kropp. Smakerna drar mot ceder och nötter som muskot och skalad mandel. Det finns en lätt pepparton i drakblosset som ökar på efter en stunds rökning. Det här är en mjuk och krämig cigarr med bra balans mellan syra och en träig sötma. Kroppen får en aning mer tyngd efter hand men det är inte fråga om en tung och nikotin-stinn pinne någonsin.  

Månadens Lillpinne – Caldwell Long Live the King Manzanitas

Min logik säger mej att LLTK skall starta som en brakande käftsmäll. Men det gör den inte alls. Den smyger igång med försiktig rosépeppar och krämig mjukost. Mjölkchokladen från TKID hänger fortfarande kvar och ger en extra dimension åt inledningen på den nye kungen. Naturligtvis stegras styrkan efter ett par puffar och jag har inget annat att göra än att applådera Robert Caldwells pedagogiska förmåga. Det här är naturligtvis the way to go. Rosépeppar slår över i intensiv grönpeppar och möter nyfällda exotiska träslag och terpentiner från barrträd.

Månadens Raritet – Romeo Y Julieta Tacos Edicion Limitada 2018 

Första puffen ger strävt läder med svartpeppar i drakblosset. Kubanska cigarrer brukar smyga igång ganska försiktigt men det gör inte den här. Tvärtom är den stark och tvär de första fem millimetrarna för att därefter ramla ner några pinnhål och leverera mineral, läder och jordiga toner. Om jag minns rätt så hade cigarren jag rökte i Spanien mer kaffeböna och mörk choklad i början än vad dagens pinne har. Den gemensamma nämnaren är att det inte är mycket som skvallrar om att det här är en Romeo Y Julieta iallafall. Styrkan ligger medium och kropp får jag kategorisera som lätt till medium i första tredjedelen. 

Cigarrtexter & Matnyttigt

Du vet väl att du alltid kan hitta cigarrtexterna och information om abonnemanget i vår blogg? Allt finns snyggt samlat under kategorin ”KCS” som du hittar under ”Blogginlägg” på vår hemsida, eller så scannar QR-koden till höger med din smartphone.

Nästa fokuscigarr presenteras lördagen den 15/6. Fakturorna kommer att skickas ut runt den 20'e och packdagen planeras för tillfället till tisdagen den 2/7. Facebook-spektaklet Quick N Dirty planerar vi i dagsläget till söndagen den 16’e. Är du inte redan medlem i Facebook-gruppen, leta reda på ”KCS” och ansök om att gå med. Fantastiska människor och spännande tilltag utlovas. Följ nyheterna på bloggen.


Karl Martin Brix Nelson, Kind Cigars
Tags: kcs
Rocky Patel - Hamlet Liberation
Gördlarna på den här cigarren har ett färgschema som för mig signalerar ljusa, fräscha och lätta smaker. Cigarren som sådan däremot är en helt annan historia med sitt mörka och grova täckblad som avslutas ett par centimeter före foten. Den här typen av shaggy foot som det kallas vinner inga stilpoäng i min bok men det kan vara intressant att inleda rökningen utan täckblad för att uppleva förändringen som uppstår när wrappern kickar in. Jag visade den här lösningen med oavslutad fot för Luis Orlando Alvarez som är Habanos SA:s representant i Sverige. Hans reaktion efter att jag förklarat varför Hamlet valt att konstruera Liberation som han gjort säger en hel del om hur Kuba ser på täckbladets...
Caldwell Lost & Found - Paradise Lost
Täckbladet på den här cigarren ser hyggligt gammalt ut. Det löper ett antal grunda vener längs kroppen men inte så att det blir blamerande på något vis. Cigarren är fast och fin i kroppen och begåvad med en gördel som får mig att tänka på 70-talets fondtapeter med bilder på exotiska platser som kunde få en ung människa att längta till Karibien. Stereotypen för den romantiska bilden skulle vara en man och en kvinna som vandrar in i solnedgången men på den här gördeln är det fråga om två män. Den långe mannen till höger sträcker ut sin öppna hand mot en mera satt person som på något vis ser ut att vara ovillig att ta emot uppvaktningen. Mannen till höger föreställer Robert Caldwell och till vä...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old