Månadens hellåda


Vi skickar alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag

Cigarr och dryckesmatchning - Del 61
2019-06-03, Fredrik Larsson - Whiskyarkivet

Hej alla!
Då var det dags igen, månadens dryckesmatchning är här. Martin har gett lite heads up på vad som skall införskaffas. Denna gång har jag valt ett experience pack med rom som jag tänkte vi ska dela på tre gånger. Två olika romsorter per månad framåt över sommaren. Vi börjar med två från Barbados denna gång. Cigarren kommer ju som bekant delvis från Nicaragua och tar du båten en helvetes bit rakt österut så landar du på Barbados. Jag skulle inte säga att det ligger nästgårds men i alla fall på samma breddgrad. 

Tillverkarens text om romsamlingen:
Topproducenten Plantation Rum lanserar för första gången i Sverige en exklusiv förpackning med sex stycken dubbellagrad rom. Plantation Experience innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize. Förutom möjligheten att ta del av de bästa smakerna från Karibien erbjuds en unik chans att testa något helt nytt, då två av romsorterna inte finns på den svenska marknaden.

Cigarren - Conelius & Anthony Daddy Mac Robusto
Sverigepremiär igen, trevligt ???? 

Härligt murrigt torrdrag med cacao och nötter. Väl tänd bjuds vi på en stabil och medelfyllig smakupplevelse med mycket kaffe, mer nötighet, pepprighet och nästan lite chilihetta i början. 

Till och med mer än medelfyllig skulle jag säga. Lugnar ner sig en bit in och bjuder på massa skön och torr kakao, nyrostade kaffebönor och mandel.
  
I glaset denna gång:

Plantation Grand Reserve 
En rom från Barbados som har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Cognacsfat från Maison Ferrand i Frankrike. Arrak och choklad samsas med ekvanilj, tropiska frukter och vaniljkaka. 

Plantation XO 20th Anniversary  
Master blendern har noggrant valt ut det bästa Barbados kan erbjuda till 20th Anniversary för att få fram denna eleganta rom. Även denna har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Cognacsfat från Maison Ferrand i Frankrike. Smakrik rom med finstämd sötma, mandelmassa, arrak, russin, choklad och hasselnöt. 

Cigarren ihop med Plantation Grand Reserve
Kombinationen tar bort kryddigheten i cigarren helt. Vanilj framträder. Daddy Mac tar över ganska fort och Grand Reserve har lite svårt att hänga med. Den är lite för svag i smakbilden för att matcha riktigt ordentligt. Kul effekt dock att all krydda försvann i cigarren. 

Cigarren ihop med Plantation XO 20th Anniversary  
Det här var en bättre kombo, riktigt trevligt. Cigarren och drycken hjälper varandra och får fram smaker av tropiskt godis, mörk chokladmousse och söta, krämiga desserter med vanilj. 
En rolig kombination som är mycket angenäm. 

Nästa gång ska vi ge oss på de andra två lagrade romsorterna och månaden efter det så blandar vi drinkar på de två olagrade i paketet. Hoppas ni är med på övningarna och upplever massa nya härliga smakkombinationer. 

Lev väl kamrater och mycket nöje med ert månadspaket! //Fredrik
Caldwell Cigarr Company Long Live the King Manzanita
Presentation: Två små tuffa cigarrer med kaxigt uttryck. Oljigt och snyggt täckblad med en liten grisknorr på toppen på båda. Long Live the King skimrar i en röd nyans emedan Negrito Dominicano bladet på The King is Dead är lite gråare. Gördlarna - ja ni vet själv. Jag älskar designen på Caldwell's cigarrer och lådor. En svag doft av stall från TKID och lite mera krydda i aromen från LLTK....
KCS Följebrev Juli 2019
Följebrev för cigarrabonnemanget Kind Cigar Service 2019. Med info om innehåll och smakprofiler....
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old