Månadens hellåda

Vi skickar fortfarande alla vardagar, men med ändrade
fraktförhållanden i dessa Corona-tider. Läs mer här

Cigarr och dryckesmatchning - Del 66

Nedladdningsbar PDF med Cigarr och dryckesmatchning - Del 66

2019-11-03

Fredrik Larsson - Whiskyarkivet


Hej på er alla cigarrvänner!

Här kommer månadens dryckesmatchning. Denna gången har jag valt en av mina favoritöl, en stabil Winter Ale från Oppigårds, packad med smak. 

Månadens fokuscigarr är en riktigt härlig historia, också denna väldigt smakrik och angenäm. Håll tillgodo!


Månadens fokuscigarr:

-Casdagli Daughters of the Wind-


Torrdraget bjuder på nötter och kolaknäck. Väl tänd så är första minuterna en liten uppstartssträcka där cigarren stretar emot lite. Efter en stund dyker dock massor av smak och härliga toner upp. Vi har mörk choklad, kola, läder, lite menthol/mynta långt bak och rostade nötter. Riktigt trevligt och välbalanserat. 


I glaset denna gång:

Oppigårds Winter Ale

(art.nr 11320, 27,90:-) 


En brödig och citrusstinn ale med rostade toner, fudge, pomerans, hasselnöt och sirapslimpa. Knäckig eftersmak som varar ganska länge. Balanserad beska. 

Som sagt, en favorit om man som jag, gillar denna alestilen. 


Kombinationen:

Första som kommer fram är ren tobak. Tätt följt kommer chokladtoner, syltad citrus och ännu mer nötighet. Sötman i ölen balanserar röken bra. Vuxengodis att njuta av! 

Den här kombinationen rekommenderar jag verkligen. 


Lev väl kamrater och mycket nöje med ert månadspaket!


//Fredrik

Cigarr och dryckesmatchning Del 65
Månadens fokuscigarr: Lost & Found La Whatever Mild cigarr med toner av läder, nougat och en ganska trevlig nötighet. Lättrökt och lite diskret till en början. Saknar kanske lite kropp för mitt tycke. I glaset denna gång: Kopke Fine Ruby Port (art.nr 8048, kostar 79:- för 375 ml) Ett härligt fruktigt portvin med ganska så mycket bärtoner, vinbär, björnbär och blåbär. Kroppen är medelfyllig och sötman är välbalanserad....
Casdagli Cigars - Daughters of the Wind Sabino
Det här är en sjukt vacker cigarr som om den vore en bil möjligen skulle gå under namnet Bentley. Kanske en Continental i så fall eftersom den har runda och smäckra former precis som Sabino. Oavsett så utstrålar den här cigarren samma känsla av lyx som det brittiska bilmärket. Täckbladet av Colorado Maduro-typ är så oljigt att det nästan ser ut att vara kladdigt men det är det naturligtvis inte. Vitolan är läcker med sina sluttande axlar och avsmalnande fot. Gördeln går i samma mönster som tapeterna som pryder väggarna i ett av rummen i familjehemmet Villa Casdagli nere i Kairo. Elegant och smart uttänkt på alla sätt och vis. ...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old