Månadens hellåda

Vi skickar fortfarande alla vardagar, men med ändrade
fraktförhållanden i dessa Corona-tider. Läs mer här

Cigarr: Montecristo Media Corona

Vitola: Petit Corona
Mått: 90x44
Röktid: 35 till 40 minuter

Täckblad: Kuba
Omblad: Kuba
Inlaga: Kuba

Presentation:
Det här är en kort liten cigarr som skulle passa bra i mungipan på en mafioso ute på jobb med ett tommy gun under armen. Ett Claro-täckblad med helt okey utseende ligger runt kroppen på en fast och välrullad cigarr. 

Det känns som att jag skrivit om det här märket som introducerades i Kuba sommaren 1935 många gånger. De sex svärden som bildar en triangel med en fransk lilja i centrum har sedan dess blivit en av de kändaste logotyperna i cigarrvärlden. Media Corona är en liten cigarr från ett av de bäst säljande och kändaste märkena från Habanos.
 
Så liten pinne - kort text…
Media Corona kom rent formellt ut 2015 men jag har för mig att den nådde Sverige först året därpå. Jag provade några stycken när de var nya på marknaden men jag var inte särskilt imponerad då ärligt talat. Montecristo tillhör normalt ett av mina favoritmärke och jag älskar No.3 med lagring. Det ligger en låda av den vitolan i min humidor från året 2010 och den är faktiskt överjävligt bra. På vinterhalvåret  röker jag gärna Monte No.5 eftersom formatet funkar utomhus plus att blenden är väldigt typisk för hur en Monte  skall smaka i klassisk mening.
 
Media Corona är naturligtvis oxå tänkt som en quick smoke men den har inte hamnat i min rotation eftersom den inte givit mig något bra första intryck. Men saker kan såklart förändras. 

Det är bra tryck i första puffen med hyggligt mycket svartpeppar mot näsan. Jag hittar muskot och bergamott och efter ett par centimeter går det att ana den typiska söta mjölkchokladen som en bra Monte ofta levererar efter tid i humidoren. 
Mr Nelson brukar aldrig ge mig någon information om cigarrerna som skall provas inför Kind Cigars abonnemangs-utskick så det står mig fritt att gissa en hel del. Jag har alltså ingen aning om vad som kommer men utifrån hur den här cigarren levererar så tror jag att den är tagen ur en låda som inte är så mycket yngre än introduktionsåret. 

Finishen är lång och nötig
Medium styrka och medium kropp. 
Andra halvan ger fortsatt försiktiga toner av mjölkchoklad. Muskot och lätt bitter mandel adderas lite då och då. Inte riktigt på wow-nivå men definitivt den bästa Media Corona jag rökt så här långt. Det slår mig att cigarrerna Kind Cigars skickat ut i det här paketet kommer att avnjutas av många av er under jul och nyår. Om du tänker puffa cigarr utomhus vid tolvslaget  den trettioförsta december så passar Montecristo Media Corona alldeles perfekt. Till den fina champagnen inomhus tidigare på kvällen skulle jag välja Upmann Propios eller Swedish Delight. 
Gör som du vill men ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. 

Drag och brandegenskaper:
Excellent drag som ger stor munfyllnad av rök. Svartgrå mycket fast askpelare vilken säkert skulle kunna hålla hela rökstunden om jag skulle vilja ta lite ash pics. 
Brandlinjen är fullständigt rak hela vägen ner till slutet. 
Top notch konstruktion.
Rocky Patel Twentieth Anniversary Lancero
Formatet Lancero har sitt ursprung i Kuba. De här långa cigarrerna med smal kropp sägs ha ”uppfunnits” av Torcedor Eduardo Rivera under tidigt 60-tal. Han rullade dem till att börja med bara för sin egen skull och var nöjd så. Historien skulle kunna ha stannat där men när hans vän Bienvenido Péres eller Chico som han kallades bjöd sin chef på en av Riveras fumas skulle saker och ting förändras. Chicos boss hette nämligen Fidel Castro och råkade förutom att vara cigarrälskare även vara ö-nationens statsöverhuvud. Castro älskade Riveras cigarrer och ville naturligtvis ha fler och jag föreställer mig att det var en begäran svår att avböja. När sen Fidel började ge bort cigarrer till internatio...
KCS Följebrev Januari 2020
Följebrev till Kind Cigars cigarrabonnemang, KCS, januari 2020...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old