Caldwell Manzanita - nytt lägre pris
Månadens hellåda

Vi skickar fortfarande alla helgfria vardagar!
Beställ innan kl 13 så skickar vi samma dag.

Cigarr: Rocky Patel Vintage 2006 San Andreas

Vitola: Toro
Mått: 165x52
Röktid: ca 75 minuter 

Täckblad: Mexico
Omblad: Connecticut Broadleaf 
Inlaga: Nicaragua 

Presentation:
Ett något strävt täckblad ligger runt kroppen på den här fasta Toron som känns riktigt bra rullad. Färgen på det yttre lövet vill jag kategorisera som ett Colorado Maduro utan glans. Vad jag kan lura ut från Rocky Patels hemsida så har cigarren sitt namn utifrån att den mexikanska San Andrés wrappern är från år 2006. Det framgår inte när omblad och inlaga är skördad men rimligen långt senare. För er som är gamla nog att minnas Televerkets bilar så lär ni få en flash-back när ni ser färgvalet på de två gördlarna på cigarren San Andreas. En härlig 70-tals kulör i klart lysande pumpaorange om uttrycket tillåts, får i alla fall mig att bli nostalgisk. Det sticker ut och jag gillar det. 

Cigarren inleder med läder, jord och mineral. Ganska stark i början med en lätt bitter ton som möter försiktigt sötma. Bittersweet som engelsmannen skulle säga. Efter en centimeter är San Andreas hyggligt syrlig med en not av kaffeböna i botten. Lite då och då kommer det svartpeppar i drakblosset men absolut inte på en nivå så att jag skulle vilja kalla det här för en pepprig cigarr.
 
Jag tar första klunken av en St Peters Cream Stout som jag bestämt mig för att ha som sällskap till rökningen. I det här fallet så måste jag säga att öl och cigarr liknar varandra oerhört mycket. Båda har en mineralrik karaktär med syra och en kärv sötma i botten. 
Cigarren bibehåller sin profil med mineralrik jord och läder i dominanten och med instick av syra, sötma, kaffe, grape och ett par korn av havssalt efter några centimeter. 
Medium till full styrka i första tredjedelen. Medium kropp. Kort finish.
 
I slutet av första delen så levererar Vintage 2006 mest trä som drar mot körsbär och ek. Styrkan faller tillbaka och landar på medium. 

2006 förresten. Det känns som att det var en evighet sedan. Allt jag minns från det året är att den skånske ikonen Östen Warnerbring gick ur tiden och att jag sprang på James Brown på Kastrup 10 månader innan han dog. Jag googlar mig fram till att Osynliga partiet arrangerade sina första demonstrationer i april det året. Dom är väl fortfarande osynliga så det får väl anses som en framgångsrik måluppfyllelse. Italien spelade slugt i fotbolls VM och lyckades ta sig hela vägen till final som dom vann på straffar mot Frankrike. Det efter att Marco Materazzi lyckats provocera Frankrikes Zinedine Zidane till ett rött kort i 110:e minuten. En trist sorti i karriärens sista match för en av världens bästa spelare genom tiderna emm.
 
Att jag rökte några cigarrer det året kan jag inte minnas. 
Andra tredjedelen av månadens fokuscigarr bjuder egentligen inte på så många nyheter. Jag hittar öljäst men annars är det fortfarande läder, körsbärsträ och mineralrik jord som sätter tonen. Kaffebönor, en aning mörk choklad och spår av kanel går att ana i en annars avslappnad attityd i en cigarr som mest tuffar på.
 
Sista tredjedelen följer mönstret från de två första så när som på att cigarren blir trevligt mjuk och krämig mot absoluta slutet. Ett gott sista intryck som lämnar ett bra minne av Rocky Patel Vintage 2006. 

Drag och brandegenskaper:
Vintage 2006 brinner rakt med en fast vit askpelare. Det går inte att klaga på draget eller rökvolymen eftersom blending och rullning är utfört på ett ur ett tekniskt perspektiv exemplariskt vis. Cigarren funkar felfritt helt enkelt.
La Galera Habano - Chaveta
En mycket vacker cigarr med prålig gördel och ett gyllene fotband. Täckbladet är mörkbrunt, slätt och oljigt. Den här Robuston är välfylld och jag hittar inga softspots eller andra brister. Direkt efter upptändning levererar Chaveta kaffe och läder. Intensiv svartpeppar mot näsan. Ett par centimeter in blir cigarren mjukare till sin karaktär. Det finns en lätt jordighet kombinerat med russin och träslag som ek och ceder. I andra tredjedelen hittar jag jordnötter och mineral. Kalk eller krita om ni så vill. Det här ger en torrare smakprofil och träslagen går över mot sågspån. Det är inte alls så illa som det låter. Se bara till att du har något gott att dricka till din rökstund. Det finns s...
Information angående frakten
Vi har lite relevant samhällsinformation i dessa Corona-tider som jag känner att jag vill delge er: För att dra vårt strå till stacken som företag och som medborgare i långa landet falukorv har vi bestämt oss för att skicka alla leveranser (inom Sverige) till 31/5, med en posttjänst som levererar direkt hem till brevlådan* och inte till ett utlämningsställe. Så nu kan ni tryggt hamstra vidare och lägga en raket eller två till nödransonen för att njuta under er mysiga karantän. *Undantaget är självklart de fall då du har en brevlåda som inte är stor nog att knöla paketet ner i eller genom, samt om du beställer en humidor som är för stor för alla brevlådor jag hittills stött på...
Leave a comment

Please login or register to review

No tobacco if your are under 18 years old