Cornelius & Anthony
Lost & Found Paradise Lost
Stora Sommarpaketet
Royal Danish Cigars Double Ligero
KC Antiblack by Caldwell
La Instructora
Jas Sum Kral
Stora Sommarpaketet
Liberation by Hamlet
Island Jim No. 2 by Oscar
Rocky Patel Grand Reserve
Bespoke Insomnia - Aged 5 years
Long Live The King MAD MOFO
Kubanska cigarrer
La Galera
Matilde Cigars
KC Black by Caldwell
Stora Sommarpaketet
Jas Sum Kral Toothpick 2.0 Robusto
Freyja
Freyja
San Lotano
Casdagli/Bespoke
Rocky Patel
Habanos
Vegueros
Sancho Panza
Montecristo
San Cristobal De La Habana
Ramon Allones
Colibri
Boveda
Diplomaticos
El Rey Del Mundo
La Galera
Rafael Gonzalez
Hoyo De Monterrey
La Gloria Cubana
Cuaba
Quintero
Partagas
Por Larranaga
Senorial
Xikar
Royal Danish Cigars
La Flor De Cano
Romeo Y Julieta
Adorini
Vegas Robaina
Bolivar
Juan Lopez
Caldwell
Matilde Cigars
Punch
La Instructora
Sandby Kafferosteri
Jose L. Piedra
Cohiba
Fonseca
Principle Cigars
H. Upmann

Nyheter

Senaste blogginläggen

Cigarr och dryckesmatchning - Del 61

Cigarr och dryckesmatchning - Del 612019-06-03, Fredrik Larsson - WhiskyarkivetNedladdningsbar PDFHej alla!Då var det dags igen, månadens dryckesmatchning är här. Martin har gett lite heads up på vad som skall införskaffas. Denna gång har jag valt ett experience pack med rom som jag tänkte vi ska dela på tre gånger. Två olika romsorter per månad framåt över sommaren. Vi börjar med två från Barbados denna gång. Cigarren kommer ju som bekant delvis från Nicaragua och tar du båten en helvetes bit rakt österut så landar du på Barbados. Jag skulle inte säga att det ligger nästgårds men i alla fall på samma breddgrad. Tillverkarens text om romsamlingen:Topproducenten Plantation Rum lanserar för första gången i Sverige en exklusiv förpackning med sex stycken dubbellagrad rom. Plantation Experience innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize. Förutom möjligheten att ta del av de bästa smakerna från Karibien erbjuds en unik chans att testa något helt nytt, då två av romsorterna inte finns på den svenska marknaden.Cigarren - Conelius & Anthony Daddy Mac RobustoSverigepremiär igen, trevligt ???? Härligt murrigt torrdrag med cacao och nötter. Väl tänd bjuds vi på en stabil och medelfyllig smakupplevelse med mycket kaffe, mer nötighet, pepprighet och nästan lite chilihetta i början. Till och med mer än medelfyllig skulle jag säga. Lugnar ner sig en bit in och bjuder på massa skön och torr kakao, nyrostade kaffebönor och mandel.  I glaset denna gång:Plantation Grand Reserve En rom från Barbados som har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Cognacsfat från Maison Ferrand i Frankrike. Arrak och choklad samsas med ekvanilj, tropiska frukter och vaniljkaka. Plantation XO 20th Anniversary  Master blendern har noggrant valt ut det bästa Barbados kan erbjuda till 20th Anniversary för att få fram denna eleganta rom. Även denna har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Cognacsfat från Maison Ferrand i Frankrike. Smakrik rom med finstämd sötma, mandelmassa, arrak, russin, choklad och hasselnöt. Cigarren ihop med Plantation Grand ReserveKombinationen tar bort kryddigheten i cigarren helt. Vanilj framträder. Daddy Mac tar över ganska fort och Grand Reserve har lite svårt att hänga med. Den är lite för svag i smakbilden för att matcha riktigt ordentligt. Kul effekt dock att all krydda försvann i cigarren. Cigarren ihop med Plantation XO 20th Anniversary  Det här var en bättre kombo, riktigt trevligt. Cigarren och drycken hjälper varandra och får fram smaker av tropiskt godis, mörk chokladmousse och söta, krämiga desserter med vanilj. En rolig kombination som är mycket angenäm. Nästa gång ska vi ge oss på de andra två lagrade romsorterna och månaden efter det så blandar vi drinkar på de två olagrade i paketet. Hoppas ni är med på övningarna och upplever massa nya härliga smakkombinationer. Lev väl kamrater och mycket nöje med ert månadspaket! //Fredrik

Våra paket och samplers

Storsäljare

Följ oss på Instagram

KC rekommenderar

Populära kategorier

Humidorer

Humidorer

Att välja en humidor till sina cigarrer! När du är redo att ta nästa steg och köpa en för ändamålet avsedd humidor möts du av en uppsjö av frågeställningar och valmöjligheter. Här är några punkter att överväga.   Hur många cigarrer planerar du att förvara hemma? -Kanske den mest avgörande faktorn. Vårt tips – köp alltid en som är lite större än du initialt hade tänkt dig. Behovet har en tendens att växa och det är tråkigt att behöva köpa en ny redan efter ett par månader   Var kommer humidoren att vara placerad? -Ska den stå på en plats där den riskerar att utsättas för direkt solljus ska du tex. absolut inte välja en med glaslock. Är det i ett torrt utrymme som en lägenhet vintertid när elementen snurrar behöver du se till att den klarar av att tillföra tillräckligt med fukt och gärna ha en buffert så att du inte behöver fylla på fuktaren stup i kvarten.   Hur manga olika sorters cigarrer kommer du att förvara i humidoren? -Du kanske är av organisatorisk natur? Då kanske du vill kunna dela upp dina cigarrer i humidoren efter ursprung, smakprofil, tillfälle eller producent?   Vilken sorts humidor vill du ha? -Ska du kunna ta med den på resa, till festen? Då kanske du ska kika på en resehumidor i stället/också? Vill du ha en läcker möbel – kanske du ska satsa på ett skåp direkt? Hur ser rummet ut där du tänkt ha din desktop-humidor? Nordiskt avskalat? Klassiskt engelskt? Du kanske vill att humidorens design och material harmoniserar med övrig miljö?   Hur mycket pengar vill du lägga på humidoren? -Humidorer finns från budgetnivå till “sky is the limit”. Vi har valt ut ett sortiment för alla plånböcker och intressenivåer. På de enklare kompromissar du oftast på materialval, hygrometer och fuktsystem, ibland även byggkvalité. Så oftast betyder det att du får jobba lite mer med en billigare humidor till skillnad mot en dyrare som oftast är mer stabil och självgående.
Fuktstyrning

Fuktstyrning

Klicka här för att läsa mer om skillnaderna mellan Heartfelt och Boveda Viktigt: Humidorvätska/propylenglycol ska inte användas till Heartfelt Beads eller Boveda. Välj fuktstyrning efter storleken på din humidor. Heartfelt Storlek               Upp till Small tube           4,4 liter Medium tube          8 liter Large tube            17 liter Small steel           17 liter Extra large tube    32 liter Medium steel        35 liter 1 pound              140 liter   Boveda Genomgående för Boveda är att det är dags att byta påsen när den börjar bli hård. 84%? Boveda i 84% är gjorda för enkel och bekymmersfri infuktning av humidorer och inte vanlig förvaring. 8 gram Används i mindre resehumidorer. 60 gram Används främst i bordshumidorer. Tumregeln är minst en påse per 25 cigarrer som humidoren rymmer. Det betyder att en humidor som rymmer 100 cigarrer ska ha minst fyra påsar, även om det bara är 30 cigarrer i den. Håller för 60-90 dagars användning. Senaste tillägget är 84% för infuktning av humidorer. 320 gram En påse passar bra i humidorer för 25-150 cigarrer och det går bra att använda flera för den som har större förvaring.
Kubanska märken

Kubanska märken

Välj bland Habanos hela sortiment av kubanska kvalitetscigarrer. Från de lite enklare Jose L Piedra och Quinteros till exklusiva toppnamn som Cohiba, Montecristo, Romeo Y Julietta och Trinidad.
Casdagli/Bespoke

Casdagli/Bespoke

2019 byter Bespoke Cigars namn till Casdagli Cigars och under en övergångsperiod kommer båda namnen användas i shoppen. Symbolen (från gördel och lådor) antogs av familjen Casdagli som en handelssymbol på 1800-talet. En Levantine grekisk familj, Casdaglis baserade sig i Kairo genom handel med finaste egyptiska bomull. Deras intressen omfattade även sjöfart, tobak och arabisk hästuppfödning. Samtidigt antogs även följande motto: "Good things are hard to come by". Och för att fortsätta i sin anfaders Emanuel Casdaglis spår, så lanserade Jeremy Nicholas Casdagli, Bespoke Cigars 1997. Bespoke som betyder handgjord/skräddarsydd - en symbol för kvalitet & lyx.
Gästbok

Tillfälligt slut!