Caldwell Long Live The King MAD MOFO
Royal Danish Cigars Double Ligero
The Oscar Habano
Royal Danish Cigars Edicion Regionales Sweden Exclusive
Jas Sum Kral
Jas Sum Kral Toothpick 2.0 Robusto
Kubanska cigarrer
Matilde Cigars
Bespoke Insomnia - Aged 5 years
Drew Estate Flying Pigs
Rocky Patel Hamlet 25th Year
Freyja 12 Brisingamen Churchill
Stora och lilla sportlovspaketet
Island Jim No. 2 by Oscar
Boveda Butler Smart Sensor
Sandby Kafferosteri
Rocky Patel
Romeo Y Julieta
Cuaba
Principle Cigars
Por Larranaga
Habanos
Guantanamera
Cohiba
Montecristo
Colibri
El Rey Del Mundo
La Gloria Cubana
Trinidad
H. Upmann
Hoyo De Monterrey
Boveda
Quintero
La Flor De Cano
Senorial
La Galera
Diplomaticos
Ramon Allones
Juan Lopez
Rafael Gonzalez
Royal Danish Cigars
Punch
Bespoke
Bolivar
Xikar
Fonseca
Vegueros
Sancho Panza
Caldwell
Jose L. Piedra
Matilde Cigars
Vegas Robaina
Partagas
Adorini
San Cristobal De La Habana
San Lotano

Nyheter

Senaste blogginläggen

Sans Pareil Blue

Cigarr: Sans Pareil BlueNedladdningsbar PDF med info om Sans Pareil BlueVitola: Petit CoronaDimensioner: 112x43Röktid: 30 till 40 minuterTäckblad: Dominican Criollo 98 Elite Selection (blå gördel)Omblad: n/aInlaga: Dominican Piloto Elite Selection Presentation: Ett slätt och sidenmjukt täckblad i perfekt skick ligger runt den här dominikanen. Gördeln i blått och silver tar i mina ögon oproportionerligt stor plats eftersom det här är en ganska liten cigarr som definitivt hade tålt att visa lite mer av sitt vackra skinn.Som vanligt när det gäller det här märket går det inte att hitta någon information om cigarren varken på gördeln eller för den delen på Sans Pareils hemsida vilket gör att både vitolan och dimensionerna är mina mer eller mindre kvalificerade gissningar. Märket Sans Pareil produceras av amerikanen Aaron Saide i samarbete med Jochy Blanco på Tabacalera Palma i Dominikanska Republiken. Jochy känner vi från märken som Senorial, Freyja m.fl men Aaron är något av cigarrvärldens vandrande vålnad. Jag har skickat ett batteri med frågor till den person i USA jag tror är upphovsman till märket men jag får inga svar. Jag får väl sväva i okunskap och se om cigarren talar för sig själv. Sans Pareil börjar kryddigt med fyllig rök som levererar ljusa träslag med peppar mot näsan och en lätt nötig finish. Efter de första puffarna landar  Sans Pareil Petit Corona på medium till full styrka och medium kropp. Cederträ, kautschuk, söt choklad, kardemumma och en lätt sälta i eftersmaken är ingredienserna i den första halvan av månadens lillpinne. Det är ingen tvekan om att cigarren innehåller välfermenterad tobak och att den är bra rullad. I den avslutande halvan blir smakbilden mörkare och domineras av ek, kaffe, cellulosa och lite mörkare choklad trots att den fortfarande behåller sin sötma. Drakblosset är fortfarande ganska kryddigt en bit ner mot slutet på andra halvan men förvånande nog klingar styrkan av en del i finalen och ger utrymme åt mera sötma och en tydligare syrlighet. Jag har bara rökt Sans Pareil två gånger förut och då har det handlat om väsentligt större cigarrer än den här. Märket marknadsförs med en ganska kaxig attityd och hög prissättning vilket såklart gör att kraven på rökupplevelsen skruvas upp en bit. Ärligt talat har jag inte haft någon riktig fullträff än vilket är lite irriterande eftersom det känns som att det här är en cigarr som borde leverera varje gång. Men det tar sig som mordbrännaren sa och den här Petit Coronan lägger sig på plats 1 av de numera 3 cigarrerna jag provat som rullas på den bästa tobaken Jochy Blanco kan odla på sina marker. Drag och brandegenskaper: Draget genom cigarren lämnar inget övrigt att önska. Sans Pareil (utan motstycke) brinner perfekt och pålitligt med en vacker kon av glöd under den vita, mineralrika askpelaren.

Storsäljare

KC rekommenderar

Följ oss på Instagram

Populära kategorier

Bespoke

Bespoke

Symbolen (från gördel och lådor) antogs av familjen Casdagli som en handelssymbol på 1800-talet. En Levantine grekisk familj, Casdaglis baserade sig i Kairo genom handel med finaste egyptiska bomull. Deras intressen omfattade även sjöfart, tobak och arabisk hästuppfödning. Samtidigt antogs även följande motto: "Good things are hard to come by". Och för att fortsätta i sin anfaders Emanuel Casdaglis spår, så lanserade Jeremy Nicholas Casdagli, Bespoke Cigars 1997. Bespoke som betyder handgjord/skräddarsydd - en symbol för kvalitet & lyx.
Kubanska märken

Kubanska märken

Välj bland Habanos hela sortiment av kubanska kvalitetscigarrer. Från de lite enklare Jose L Piedra och Quinteros till exklusiva toppnamn som Cohiba, Montecristo, Romeo Y Julietta och Trinidad.
Fuktstyrning

Fuktstyrning

Klicka här för att läsa mer om skillnaderna mellan Heartfelt och Boveda Viktigt: Humidorvätska/propylenglycol ska inte användas till Heartfelt Beads eller Boveda. Välj fuktstyrning efter storleken på din humidor. Heartfelt Storlek               Upp till Small tube           4,4 liter Medium tube          8 liter Large tube            17 liter Small steel           17 liter Extra large tube    32 liter Medium steel        35 liter 1 pound              140 liter   Boveda Genomgående för Boveda är att det är dags att byta påsen när den börjar bli hård. 84%? Boveda i 84% är gjorda för enkel och bekymmersfri infuktning av humidorer och inte vanlig förvaring. 8 gram Används i mindre resehumidorer. 60 gram Används främst i bordshumidorer. Tumregeln är minst en påse per 25 cigarrer som humidoren rymmer. Det betyder att en humidor som rymmer 100 cigarrer ska ha minst fyra påsar, även om det bara är 30 cigarrer i den. Håller för 60-90 dagars användning. Senaste tillägget är 84% för infuktning av humidorer. 320 gram En påse passar bra i humidorer för 25-150 cigarrer och det går bra att använda flera för den som har större förvaring.
Humidorer

Humidorer

Att välja en humidor till sina cigarrer! När du är redo att ta nästa steg och köpa en för ändamålet avsedd humidor möts du av en uppsjö av frågeställningar och valmöjligheter. Här är några punkter att överväga.   Hur många cigarrer planerar du att förvara hemma? -Kanske den mest avgörande faktorn. Vårt tips – köp alltid en som är lite större än du initialt hade tänkt dig. Behovet har en tendens att växa och det är tråkigt att behöva köpa en ny redan efter ett par månader   Var kommer humidoren att vara placerad? -Ska den stå på en plats där den riskerar att utsättas för direkt solljus ska du tex. absolut inte välja en med glaslock. Är det i ett torrt utrymme som en lägenhet vintertid när elementen snurrar behöver du se till att den klarar av att tillföra tillräckligt med fukt och gärna ha en buffert så att du inte behöver fylla på fuktaren stup i kvarten.   Hur manga olika sorters cigarrer kommer du att förvara i humidoren? -Du kanske är av organisatorisk natur? Då kanske du vill kunna dela upp dina cigarrer i humidoren efter ursprung, smakprofil, tillfälle eller producent?   Vilken sorts humidor vill du ha? -Ska du kunna ta med den på resa, till festen? Då kanske du ska kika på en resehumidor i stället/också? Vill du ha en läcker möbel – kanske du ska satsa på ett skåp direkt? Hur ser rummet ut där du tänkt ha din desktop-humidor? Nordiskt avskalat? Klassiskt engelskt? Du kanske vill att humidorens design och material harmoniserar med övrig miljö?   Hur mycket pengar vill du lägga på humidoren? -Humidorer finns från budgetnivå till “sky is the limit”. Vi har valt ut ett sortiment för alla plånböcker och intressenivåer. På de enklare kompromissar du oftast på materialval, hygrometer och fuktsystem, ibland även byggkvalité. Så oftast betyder det att du får jobba lite mer med en billigare humidor till skillnad mot en dyrare som oftast är mer stabil och självgående.
Gästbok

Tillfälligt slut!