Island Jim No. 2 by Oscar
Drew Estate Flying Pigs
The Oscar Habano
Caldwell Long Live The King MAD MOFO
Royal Danish Cigars Edicion Regionales Sweden Exclusive
Kubanska cigarrer
Rocky Patel Hamlet 25th Year
Jas Sum Kral Toothpick 2.0 Robusto
Bespoke Insomnia - Aged 5 years
Royal Danish Cigars Double Ligero
Freyja 12 Brisingamen Churchill
Boveda Butler Smart Sensor
Stora och lilla sportlovspaketet
Matilde Cigars
Jas Sum Kral
Adorini
Ramon Allones
Matilde Cigars
Rocky Patel
Montecristo
Diplomaticos
Principle Cigars
Vegas Robaina
Romeo Y Julieta
La Galera
Caldwell
Sandby Kafferosteri
Cohiba
Hoyo De Monterrey
Colibri
Vegueros
Senorial
Bespoke
La Gloria Cubana
Habanos
Por Larranaga
San Lotano
Punch
Boveda
Bolivar
Trinidad
San Cristobal De La Habana
Jose L. Piedra
Guantanamera
Cuaba
Juan Lopez
La Flor De Cano
El Rey Del Mundo
Partagas
Sancho Panza
Xikar
H. Upmann
Quintero
Rafael Gonzalez
Royal Danish Cigars
Fonseca

Nyheter

Senaste blogginläggen

Sans Pareil Blue

Cigarr: Sans Pareil BlueNedladdningsbar PDF med info om Sans Pareil BlueVitola: Petit CoronaDimensioner: 112x43Röktid: 30 till 40 minuterTäckblad: Dominican Criollo 98 Elite Selection (blå gördel)Omblad: n/aInlaga: Dominican Piloto Elite Selection Presentation: Ett slätt och sidenmjukt täckblad i perfekt skick ligger runt den här dominikanen. Gördeln i blått och silver tar i mina ögon oproportionerligt stor plats eftersom det här är en ganska liten cigarr som definitivt hade tålt att visa lite mer av sitt vackra skinn.Som vanligt när det gäller det här märket går det inte att hitta någon information om cigarren varken på gördeln eller för den delen på Sans Pareils hemsida vilket gör att både vitolan och dimensionerna är mina mer eller mindre kvalificerade gissningar. Märket Sans Pareil produceras av amerikanen Aaron Saide i samarbete med Jochy Blanco på Tabacalera Palma i Dominikanska Republiken. Jochy känner vi från märken som Senorial, Freyja m.fl men Aaron är något av cigarrvärldens vandrande vålnad. Jag har skickat ett batteri med frågor till den person i USA jag tror är upphovsman till märket men jag får inga svar. Jag får väl sväva i okunskap och se om cigarren talar för sig själv. Sans Pareil börjar kryddigt med fyllig rök som levererar ljusa träslag med peppar mot näsan och en lätt nötig finish. Efter de första puffarna landar  Sans Pareil Petit Corona på medium till full styrka och medium kropp. Cederträ, kautschuk, söt choklad, kardemumma och en lätt sälta i eftersmaken är ingredienserna i den första halvan av månadens lillpinne. Det är ingen tvekan om att cigarren innehåller välfermenterad tobak och att den är bra rullad. I den avslutande halvan blir smakbilden mörkare och domineras av ek, kaffe, cellulosa och lite mörkare choklad trots att den fortfarande behåller sin sötma. Drakblosset är fortfarande ganska kryddigt en bit ner mot slutet på andra halvan men förvånande nog klingar styrkan av en del i finalen och ger utrymme åt mera sötma och en tydligare syrlighet. Jag har bara rökt Sans Pareil två gånger förut och då har det handlat om väsentligt större cigarrer än den här. Märket marknadsförs med en ganska kaxig attityd och hög prissättning vilket såklart gör att kraven på rökupplevelsen skruvas upp en bit. Ärligt talat har jag inte haft någon riktig fullträff än vilket är lite irriterande eftersom det känns som att det här är en cigarr som borde leverera varje gång. Men det tar sig som mordbrännaren sa och den här Petit Coronan lägger sig på plats 1 av de numera 3 cigarrerna jag provat som rullas på den bästa tobaken Jochy Blanco kan odla på sina marker. Drag och brandegenskaper: Draget genom cigarren lämnar inget övrigt att önska. Sans Pareil (utan motstycke) brinner perfekt och pålitligt med en vacker kon av glöd under den vita, mineralrika askpelaren.

Storsäljare

KC rekommenderar

Följ oss på Instagram

Populära kategorier

Kubanska märken

Kubanska märken

Välj bland Habanos hela sortiment av kubanska kvalitetscigarrer. Från de lite enklare Jose L Piedra och Quinteros till exklusiva toppnamn som Cohiba, Montecristo, Romeo Y Julietta och Trinidad.
Fuktstyrning

Fuktstyrning

Klicka här för att läsa mer om skillnaderna mellan Heartfelt och Boveda Viktigt: Humidorvätska/propylenglycol ska inte användas till Heartfelt Beads eller Boveda. Välj fuktstyrning efter storleken på din humidor. Heartfelt Storlek               Upp till Small tube           4,4 liter Medium tube          8 liter Large tube            17 liter Small steel           17 liter Extra large tube    32 liter Medium steel        35 liter 1 pound              140 liter   Boveda Genomgående för Boveda är att det är dags att byta påsen när den börjar bli hård. 84%? Boveda i 84% är gjorda för enkel och bekymmersfri infuktning av humidorer och inte vanlig förvaring. 8 gram Används i mindre resehumidorer. 60 gram Används främst i bordshumidorer. Tumregeln är minst en påse per 25 cigarrer som humidoren rymmer. Det betyder att en humidor som rymmer 100 cigarrer ska ha minst fyra påsar, även om det bara är 30 cigarrer i den. Håller för 60-90 dagars användning. Senaste tillägget är 84% för infuktning av humidorer. 320 gram En påse passar bra i humidorer för 25-150 cigarrer och det går bra att använda flera för den som har större förvaring.
Rocky Patel

Rocky Patel

I början av 1990-talet började marknaden för premiumcigarrer drastiskt förändras. Rocky Patel bodde och arbetade i Los Angeles som en underhållnings- och produktansvarsadvokat. Genom en god vän introducerads Rocky för cigarrer och blev omedelbart fascinerad av dem. Han gick med i Grand Havana Club i Los Angeles som en av dess grundande medlemmar. Medan han sysslade med en mängd olika investeringsprojekt, så blev Rocky kontaktad med en affärsplan för att tillverka cigarrer. Det var fortfarande i början av cigarrboomen, och Rocky var fortfarande orolig. Men investeringen gjordes, och medan hans vänner och kollegor hade sagt: "Var inte dumt, du kommer aldrig att lyckas i cigarrindustrin," så hade Rocky redan avslutat det första steget på sin resa. 1996 på RTDA-mässan i Cincinnati, Ohio så flockades till Indian Tabac Cigar Co.-montern för att köpa hundratals av dessa nya, snyggt paketerade cigarrerna. Rocky tyckte att det var dax för de unga företagen att komma in på marknaden med nya idéer, djärva förpackningar och kraftigare cigarrer. Med sin iögonfallande förpackning, har Patel gått mot strömmen och strategin har definitivt lönat sig. Resten är historia......
Bespoke

Bespoke

Symbolen (från gördel och lådor) antogs av familjen Casdagli som en handelssymbol på 1800-talet. En Levantine grekisk familj, Casdaglis baserade sig i Kairo genom handel med finaste egyptiska bomull. Deras intressen omfattade även sjöfart, tobak och arabisk hästuppfödning. Samtidigt antogs även följande motto: "Good things are hard to come by". Och för att fortsätta i sin anfaders Emanuel Casdaglis spår, så lanserade Jeremy Nicholas Casdagli, Bespoke Cigars 1997. Bespoke som betyder handgjord/skräddarsydd - en symbol för kvalitet & lyx.
Gästbok

Tillfälligt slut!